magamon kezdem

Az év végi békesség és boldogság bevált receptjei

5+1 érv az egyéni hagyományteremtés szükségessége mellett

2018. december 28. - kanyika

Sokszor úgy kallódik a téli szünidő időtlen terében az átlagpolgár, akár a gyökértelen karácsonyfa januárban a kuka mellett. Az igazi ünnepért mindenféle vallási hova- (hova nem) tartozástól függetlenül mindenkinek meg kell küzdenie, ami komoly érzelmi munka, de megéri a fáradságot. Örökzöldek és felejtős karácsonyi kellékek, továbbvitelre érdemes és érdemtelen szokások, gazdagító és gátló ünnepi minták és sablonok – egy ilyen alternatív lista készítésére vállalkozik a cikk.

Tovább

Ingatlaneladói impressziók

Tér-idő és ár-érték arányok néhány négyzetméteren

Kezét nyújtja, elhadarja a nevét, majd nagy léptekkel, még nagyobb öntudattal nyomul be az intim teredbe, és mindent, amit lát, kommentál. Tárgyilagos és irgalmatlan, ahogy átnyargal emlékeid között, felforgatja gondosan halomba rakott rég- és közelmúltad darabkáit. Állsz a sarokban, mint egy ódon bútordarab, és azon gondolkozol, milyen jó, hogy még mindig ott köröznek a konyhában a kiirthatatlan muslincák, legalább ők puszta létükkel kifejezésre juttatják azt, amit te most nem tehetsz, tudniillik eladó vagy, ő meg vevő…

Tovább

Újszülött mikulások Karcagon, avagy a cukiság rettenete

Karcag szülészeti osztályára is megérkezett a Mikulás. Zsákjába rakta az összes anyjától elszeparált újszülöttet az osztályról, mindegyikükre „cuki” piros Mikulás-sapkát is húzott. Az újonnan a világba érkezők nyilván mind elnézően, csöndben mosolyogtak a kedves akció közben, és a kattanó vaku sem zavarta őket „mindent anyáért” és „cuki vagyok” jelszavakra. Az ötletgazda és kivitelező leleményes karcagi csecsemősnővérek, kiknek úgy tűnik, kollektív tudattalanja kiütéses győzelmet aratott józan eszük felett, persze nem értik, mi itt a gond, ők csak jót akartak. A helyzet és a szomorú valóság viszont az, hogy merő jóindulatból is lehet emberi méltóságot sérteni.

Tovább
süti beállítások módosítása